Час знову "рвать когти"? - СБУ перевіряє причетність Портнова до анексії Криму

Колишній заступник голови адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов п'ять років переховувався у Росії, і повернувся в Україну лише цього року.

Головне управління СБУ у Криму проводить розслідування справи про державну зраду, у рамках якої перевіряє причетність заступника глави адміністраціїї президента Віктора Януковича Андрія Портнова до підготовки документів, які сприяли окупації Криму. СБУ звернула увагу на публікацію у ЗМІ під назвою "Проект постанови ВР АРК під час початку окупації готував Портнов", передають Патріоти України з посиланням на УП.

Слідчий у справі просив суд надати СБУ дозвіл на тимчасовий доступ до аудіозапису телефонної розмови радника президента Росії Путіна Сергія Глазьєвата, ймовірно, голови Верховної Ради АРК Володимира Константинова. Розмова, в якій згадували Портнова, відбулася 1 березня 2014-го.

Кримінальне провадження за підозрою радника президента РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганді війни та плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни, вчинених групою осіб, розслідує Головна військова прокуратура ГПУ.

СБУ просила Військову прокуратуру надати копії аудіозаписів перемовин Глазьєва з іншими особами. Ще просили копії матеріалів, що можуть підтвердити чи спростувати причетність Портнова до вчинення кримінальних правопорушень.

Але військова прокуратура відповіла, що розслідування щодо радника Путіна зупинено у зв'язку з оголошенням у розшук підозрюваного, а дані про проведені слідчі дії є таємницею досудового слідства. Слідчий СБУ звернувся до суду.

Суд клопотання задовольнив і надав тимчасовий доступ до матеріалів провадження Головної військової прокуратури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...