Частину історичного палацу Потоцьких у Львові віддали в оренду власникам стрип-клубів, - ЗМІ

Журналісти вказують на численні порушення під час проведення конкурсу щодо оренди майданчика.

Відкритий майданчик перед головним входом Львівського палацу мистецтв віддали в оренду на майже три роки власникам кількох нічних клубів і стрип-барів, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Зазначається, що конкурс щодо оренди пройшов з порушеннями, а розмите формулювання в умовах використання «проведення культурно-масових заходів» дозволяє перетворити орендований простір на нічний клуб або ресторан.

Можливості відкриття ресторану допустив й директор палацу Юрій Візняк. «Основне – це мистецьке спрямування. Якщо там буде кава – ми не заперечуємо, але це буде означати, що там так само будуть виставлятися і картини, і скульптури. В нас буде багато заходів і ми не проти, якщо нас будуть забезпечувати фуршетами», – сказав він у коментарі.

За його словами, орендарі планують засклити всі арки, а вільний вхід буде можливий тільки з однієї сторони. Юрист компанії-орендаря зазначив, що поки не визначено остаточно використання майданчика, але там точно проводитимуться «художні виставки й інші мистецькі події».

Водночас на інформацію ЗМІ відреагували організатори Форуму видавців, який щороку проходить на території будівлі. З-поміж усього вони зауважили, що, у випадку розміщення орендарів біля входу до Палацу, вони не зможуть забезпечити необхідну безпеку відвідувачів, а вхід гостей через головні ворота стане неможливим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...