"Часу у нас мало": Безсмертний розповів про мільйонну армію РФ біля українських кордонів

Дипломат зазначає, що Україна опинилася практично в повному оточенні потужного боєкомплекту ЗС РФ.
За останні 7 років Росія сформувала величезне військове угрупування, яка несе загрозу Україні.

Загроза може прийти, в тому числі, з боку Білорусі. Про це заявив український дипломат Роман Безсмертний, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

Безсмертний запевнив, що Росія цілком може задіяти Білорусь для нанесення військового удару по Україні. "Білорусь в особі Лукашенка і Збройних сил Білорусі - сателіти Кремля. Ні в кого сумнівів в цьому немає. Взаємодія на рівні військ підтверджується щорічними навчаннями, формуванням груп. Особливо на західному і південному напрямках", - заявив дипломат.

Він зазначив, що Мінськ і Москва підписали багато військових угод. Мова про будівництво спільних військових баз, про спільні воєнні операції та інші. "Російські війська залишаються на території Білорусі, ніхто їх звідти не виводить", - сказав Безсмертний.

Велика загроза для України, з його слів, знаходиться на сході. Там у українських кордонів Росія сформувала військовий контингент в 500 тисяч бійців, які постійно проводять навчання і бойові злагодження. "А на всьому західному кордоні від скандинавських країн до Чорного моря це мільйонний контингент живої сили", - розповів Безсмертний.

Зосередила Росія свої війська, в тому числі, на окупованих територіях України. Особливу небезпеку становить угруповання в Криму, куди РФ перекинула, в тому числі, ядерні боєголовки. "У Криму сформована окрема угруповання ЗС РФ, напрямком дій якої є Балкани, Близький Схід і Північна Африка", - поділився інформацією дипломат.

Він зазначив, що Україна опинилася практично в повному оточенні потужного боєкомплекту ВС РФ. Щоб убезпечити себе, країні потрібно терміново посилювати співпрацю з НАТО. "У нас часу мало, тому що, мені здається, цей вертоліт не помилка. Вони дуже добре розуміють, що роблять. Вони тестували, чи буде якась реакція з українського боку. Потрібно готуватися на всіх напрямках: на суші, на морі і в повітрі", - констатував Безсмертний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...