"Через карантин скоро почнуться бунти порожніх каструль", - політолог

Експерт переконаний, що владі слід терміново послаблювати обмежувальні заходи, щоб врятувати малий і середній бізнес.

Політичний експерт Кирило Сазонов передрік Україні важкі економічні наслідки через карантин, який був введений для стримування епідемії коронавіруса, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

На думку Сазонова, влада, побоюючись коронавіруса, ввела ряд "безглуздих і непотрібних обмежень". "Чому не можна торгувати на винос кавою в маленьких кав'ярнях? Чому в Одесі поліцейські "гвинтять" цього хлопця, який продавав через віконце ці стаканчики з кавою? Маячня! (...) Якщо працюють магазини з побутовою технікою, чому не може працювати маленький магазинчик взуття? Вводите обмеження на вхід! Все повинно бути розумно", - заявив експерт.

Він звернув увагу на те, що в країнах світу почалися протести і бунти проти карантину. Серед них навіть США, які економічно набагато сильніше України. "Ми скоро отримаємо бунт порожніх каструль! (...) Ситуація в Україні, насправді, набагато гірше, ніж поки нам намагаються представити. Малий і середній бізнес рідко має "подушку безпеки"... А у багатьох ще є і кредити ... Прибутків немає, а чим платити людям? Президент каже, що звільняти не можна. Але у них (бізнесменів) немає ... друкарського верстата", - заявив Сазонов.

Він розкритикував ідею прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про створення 500 тисяч нових робочих місць для підтримки економіки після карантину. Експерт вважає ідею нереальною. "Це, вибачте, фантастика ... Я б порадив йому подивитися, скільки коштує створення одного робочого місця в Україні. Це до 50 тисяч доларів. Множимо і отримуємо нереальну цифру. Швидше за все, українці будуть при першій можливості звідси їхати, або бунти порожніх каструль", - заявив Сазонов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...