Через недбалість лікарів 34-річний українець вже два тижні лежить у комі

Чоловік впав у кому після операції на руці.

Олег Якуц із сім'єю

Уже два тижні івано-франківець не приходить до тями після нескладної операції на руці, а в лікарні не можуть пояснити, як таке могло трапитися. Рідні вважають, що у цій ситуації винен лікар-анестезіолог, вони вже звернулися із заявою в поліцію, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Зламав руку на дитячій гірці

34-річний батько двох дітей Олег Якуц ще 21 жовтня отримав травму. Катаючись із дитиною на гірці, невдало впав на руку. В результаті – перелом плечової кістки в суглобі. Наступного дня він звернувся до травмпункту. Лікар, подивившись результати рентгену, сказав, що перелом не простий і доведеться робити операцію.

25 жовтня в Івано-Франківській лікарні №1 відбулася операція. Однак після неї Олег так і не прийшов до тями.

"Після обіду його забрали в операційну. Це було приблизно о 14.30. А о 17-й годині його привезли в палату без свідомості. Ми знаємо, що о 16.30 лікар-анестезіолог вже вийшов з операційної. У палату до Олега іноді навідувався лікар-травматолог, перевіряв, чи прийшов він до тями. А анестезіолог не з'являвся. Але Олег так і не прокидався. Вже опівночі скликали консиліум, тоді туди з'явився анестезіолог. Було ухвалене рішення перевести його в реанімацію", – розповідає хрещена дітей сім'ї Ірина.

Є питання до анестезіолога

Вже майже два тижні Олег не приходить до тями, а нещодавно лікарі повідомили, що у нього почалася застійна пневмонія.

"Мама Олега зловила цього анестезіолога в коридорі і запитала, що з її сином. Він відповів, мовляв, "зніміть рожеві окуляри, ваш син у важкому стані". Вони не можуть пояснити нам, що ж трапилося. У нас немає претензій до травматологів, але є питання до анестезіолога. Тепер вони кажуть, що в кому він впав на операційному столі. Так що ж ви не бачили, що з ним відбувається?", – обурюється Ірина.

Родичів лікарі заспокоюють, кажуть, що всі показники в Олега у нормі, навіть МРТ головного мозку. А ось що трапилося з ним і головне – хто у цьому винен, сказати не можуть. Вже радилися з фахівцями, але таке у них нібито вперше.

Родичі Олега вже звернулися в поліцію з приводу недбалості анестезіолога. Там повідомили, що відкрили провадження у ч. 1 ст. 140 КК України – неналежне виконання професійних обов'язків. За цією статтею винному загрожує до двох років обмеження або позбавлення волі.

Головний лікар міської лікарні №1 Івано-Франківська Тарас Василик заявив, що лікарі діяли згідно з протоколом. За його словами, у пацієнта після операції триває глибокий сон і до сьогодні він ще не прийшов до тями.

Консиліум лікарів констатує, що пацієнт перебуває у комі. Причому кома у нього то поверхнева, то глибша. Головний лікар запевняє, що вони роблять усе, щоб стабілізувати стан Олега.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...