"Через положення Конституції": Екс-генпрокурор розповів, чому Україна не видала Цемаха Нідерландам

На думку Луценка, голландці можуть судити Цемаха заочно.

Володимир Цемах

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що фігуранта справи про знищення MH17 Володимира Цемаха допитали перед тим, як видати його РФ в рамках обміну. Видати його Нідерландам Україна не могла через положення Конституції. У своєму Facebook Луценко зазначив, що на посаді генпрокурора організовував юридичну підготовку обміну, що відбувся напередодні, передають Патріоти України.

За словами екс-генпрокурора, він мав декілька розмов про Цемаха з нідерландськими колегами по міжнародній слідчій групі, а також з президентом та його командою. «Для всіх, хто шепоче чи кричить про зраду хочу сказати: українська сторона відклала обмін і зробила (вже після моєї відставки) все можливе в ситуації, яка склалася. Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції. судити його голландці зможуть так само, як з березня 2020 судитимуть перших 4 підозрюваних – заочно», – вказав Луценко.

Імовірно мова йде про статтю 25 Конституції України, яка забороняє видачу громадян України іноземній державі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...