Через портрет Сталіна в Одесі сталася бійка зі стріляниною

Любителю "батька народів" загрожує до 5 років в'язниці.

У суботу вдень, в Суворовському районі Одеси пролунали постріли. Інцидент стався на вулиці Марсельської. Як виявилося, вся справа в портреті Сталіна на бічному склі припаркованого авто. Пізніше з'ясувалися деякі нюанси масової бійки, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Як розповів один з активістів - Ігор Бею, він разом з другом, відомим громадським діячем Дем'яном Ганулом прогулювалися по вулиці. За словами активістів, там вони помітили авто з портретом Сталіна. «Біля магазину знаходився власник авто, за сумісництвом він же - власник магазину. Оскільки ми з ним раніше були знайомі по ситуації із забороненою символікою, я попросив зняти портрет з авто добровільно. Він відмовився зняти портрет, але погодився почекати поліцію ...», - розповів Ганул.
Як стверджують активісти, після прибуття екіпажів патрульної поліції на місці подій також оперативно з'явилися «бійці неіснуючої армії ОНР». «Ми хотіли пояснити їм, хто такий Сталін, але це було безрезультатно - під впливом алкоголю і пропаганди їх мозок перетворився на вату», - уточнив Ганул.
Під час бійки один з активістів дістав пістолет і кілька разів вистрілив в повітря. Після цього поліцейські застосували сльозогінний газ.

У підсумку портрет «батька народів» з авто самостійно зняв той самий «любитель Сталіна». Але активісти вважають, що перед законом всі ж він повинен відповісти.Суворівським відділом поліції Одеси внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Також в поліції повідомили, що авто з портретом Сталіна належить 45-річному жителю Одеси. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...