Через російську загрозу: На сході Польщі створили нову дивізію

18 Механізована дивізія на сході Польщі посилилася 1 Варшавською бронетанковою бригадою та 21 Бригадою підгалянських стрільців.

«Нова дивізія оперативних військ діятиме на сході Польщі, адже це напрямок, з якого сьогодні йде загроза. На цьому у четвер наголосив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак», передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Міністр взяв участь у церемонії переходу у підпорядкування 18 Механізованій дивізії двох бригад – 1 Варшавської бронетанкової бригади та 21 Бригади підгалянських стрільців.

Командувач 18 дивізії генерал Ярослав Ґромадзінський наголосив на бойовому потенціалі нового тактичного об’єднання і натівській структурі її командування.

«Ця дивізія оперує на сході Польщі у зв’язку з тим, що сьогодні загрози йдуть саме звідти. Не випадково східний фланг НАТО є особливими предметом зусиль Північноатлантичного альянсу», – сказав Блащак, нагадавши про розгортання багатонаціональних батальйонів НАТО у регіоні.

«За декілька днів мине 80 років від нападу наших сусідів (Німеччини – ред.) на Польщу. На підставі Пакту Молотова-Ріббентропа стався черговий поділ Польщі. Наш обов’язок – пам’ятати про ту подію, вшановувати тих, хто постраждав з приводу жорстокої окупації, скоєної як німцями, так і росіянами, але наш обов’язок – це також прагнення до того, аби події 80-річної давнини ніколи у майбутньому не повторилися і цьому має служити Військо польське», – сказав Маріуш Блащак. Він додав, що польська армія має бути сильною завдяки чисельності, сучасній техніці та перебуванню у структурах НАТО.

У 18 Механізовану дивізії увійдуть три бригади: крім двох існуючих, включених до її складу, це буде 19 Механізована бригада з Любліна, формування якої почалося у червні цього року, логістичний полк, полк протиповітряної артилерії, розвідувальний батальйон та інженерний полк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...