Через "відсутність професійної етики і неефективність": Саакашвілі закликає звільнити генерала Кривоноса з РНБО через критику верховного Зеленського

Міхо наголосив, що прагнучи показати президента некомпетентним, Кривонос не підготував жодних пропозицій, як уберегти країну від повномасштабного вторгнення.

Сергій Кривонос

Глава виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі закликає звільнити генерал-майора Сергія Кривоноса, заступника секретаря РНБО через його критику Зеленського. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України.

Саакашвілі підкреслив, що він би такого заступника голови РНБО звільнив, тому що його випади проти президента свідчать про відсутність професійної етики і неефективність РНБО як державного органа.

«Генерал Кривонос — не політолог, не оглядач та не відставник, який записався в експерти, він діючий заступник голови РНБО. Функція цієї посадової особи — готувати президента до згаданих ситуацій, давати йому різні альтернативні варіанти як на них реагувати, координувати дії Міністерства оборони та інших силових структур. Але ніяк не відпускати кпини з преси, намагаючись довести, що Зеленський повністю некомпетентний, а ось він, генерал Кривонос, на відміну від президента дуже компетентний», — заявив Саакашвілі.

Він наголосив, що прагнучи показати президента некомпетентним, Кривонос при цьому не підготував жодних пропозицій, як уберегти країну від повномасштабного вторгнення.

На думку політика, РНБО потрібно реорганізувати і готувати справжні плани, розраховані на різні сценарії, а не жарти в соцмережах і медіа.

Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Фокус заявив, що в разі нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого РФ Криму «буде велика війна» і загальна мобілізація — чоловіків та жінок.

При цьому Сергій Кривонос розповів в інтерв‘ю НВ, що ідея президента масово мобілізувати жінок і чоловіків в разі нового нападу Росії, яку він озвучив в інтерв‘ю виданню Фокус, — нереалістична, бо більшість українців не готові до цього ідеологічно і не навчені.

Варто також нагадати, що генерал Кривонос нещодавно заявив, що впродовж кількох місяців не може потрапити на доклад до верховного головнокомандувача. Вірогідно крайня заява пов'язана з таким станом справ - залишилось спілкуватись хіба через ЗМІ.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...