Через відсутність туристів: На узбережжя Таїланду повернулися рідкісні морські корови (відео)

Забруднення моря та людська діяльність майже витіснили цих тварин з узбережжя.

Рідкісних морських ссавців дюгоней, також відомих як морські корови, помітили на півдні Таїланду. Забруднення моря та людська діяльність майже витіснили цих тварин з узбережжя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Наразі популяція морських корів в Таїланді становить лише близко 250 особин. Під час карантину, коли вода очистилася, тварини повернулися, аби поласувати водоростями і погрітися на сонечку.

Зазначимо, дюгонь, від французької морська корова, це рослиноїдні морські ссавці ряду сиреноподібних, поширені переважно в Індійському океані. Довжина тіла дорослої особини становить 2,5-4 метри, вага досягає 600 кг. Вважаються вразливим видом, віднесеним до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи, адже свого часу дюгоней активно винищували через м'ясо, що нагадує смак телятини, а також через жир, шкуру і кістки, які йдуть на вироби під слонову кістку. У деяких азіатських культурах частини тіла дюгоней використовуються в традиційній медицині.

Через полювання і деградацію місця існування на більшій частині ареалу дюгонь став рідкісним або зник. Так, за оцінками, які засновані на частоті вилову дюгоней тенетами, його чисельність в найкращій частині ареалу, поблизу берегів Квінсленда, з 1962 по 1999 роки скоротилася з 72 000 до 4 220 особин.

Наразі вилов дюгоней заборонений. Полювання дозволене лише як традиційний промисел аборигенних народів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...