Через "виховання" командирів? У солдата на Вінниччині стався інсульт

Відомо, що потерпілому 20 років, сам він вінничанин, призваний весною.

Військовослужбовця строкової служби в/ч А3880, яка дислокується на Одещині, госпіталізували з інсультом, передають Патріоти України з посиланням на 33 канал.

Товариші по службі кажуть, що це стало наслідком «виховної роботи», проведеної з солдатами командуванням частини.

Одного дня п’ятеро строковиків цієї частину самовільно її покинули. Наступного ранку, приблизно о сьомій годині, одного воїна затримали в нетверезому стані недалеко від розташування частини. Решту знайшли трохи пізніше. До адміністративної відповідальності у результаті солдатів не залучили, але командування вирішило покарати їх по-своєму. А заодно і тих, хто не був в самоволці, тобто законослухняних військовослужбовців. Офіцери підрозділу нібито наказали підлеглим скласти цивільний одяг і знищили його, порізавши ножицями.

– «Виховні заходи» почалися з багатогодинної стройової підготовки на плацу і продовжилися в казармі, де солдатів змусили кілька годин займатися фізичними вправами, — розповідають наші джерела. — Один строковик, вінничанин, 2000 р. народження, втратив сві­до­мість. На наступний ранок його доправили в Одеський військовий госпіталь, де поставили діагноз «інсульт». Хлопець перебуває там до сих пір. У потерпілого стався крововилив в мозок. Він знепритомнів, лежить в неврології, його не били, а просто заганяли — змушували марширувати і бігати по плацу на спеці і сонці. Він був важкий, але зараз вже поступово відходить. З ним в палаті лежить дядько-атовець — допомагає йому. Для госпіталізованого солдата гроші збирали волонтери.

У офіцерів частини своя версія того, що сталося. Вони стверджують, що самоволки не було — просто, мовляв, група строковиків влаштувала пиятику. Коли про це дізнались, особовий склад вивели з казарм і кожного перевірили на предмет алкогольного сп’яніння. У кого були ознаки — відправили на медичний огляд. Заперечують офіцери і те, що солдатів «виховували» багатогодинним ходінням по розпеченому плацу. Що стосується госпіталізованого, то він, за словами офіцерів, у Вінниці займався єдиноборствами і отримував травми голови, тобто інсульт не пов’язаний з його службою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...