Через затримання мітингувальників у Рівному проведуть комплексну службову перевірку

У Рівному правоохоронці ініціювали комплексну службову перевірку щодо складання адмінпротоколів на двох мітингувальників, які 25 травня вийшли на центральну площу міста із плакатами про "імпічмент президента".

16-річна учасниця мітингу Дар'я КоцюрубаТак, близько полудня 25 травня на майдан Незалежності вийшли двоє осіб – 20-річний хлопець і 16-річна дівчина. Вони принесли з собою плакати, на яких писало: "Імпічмент президенту" і "Не кумовство, а по-братськи". Правоохоронці кажуть, що мітинг був несанкціонованим, бо молоді люди не подали заздалегідь відповідної заявки, передають Патріоти України.

Їх забрали до поліцейського відділку, де на них склали адмінпротоколи. Крім того, оскільки учасниця мітингу неповнолітня, на її матір теж склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей.

"Перевірку складених адмінпротоколів, а також Книги доставлених і запрошених до відділу поліції здійснювала Рівненська місцева прокуратура, яка порушень з боку поліцейських не виявила",
– повідомив начальник Нацполіції у Рівненській області Валерій Самчук.

За його словами, поліцейські діяли в рамках закону, хоча могли й обмежитися лише профілактичною бесідою з молодими людьми.

Остаточну правову оцінку інциденту та діям поліцейських нададуть за результатами комплексної службової перевірки. "З метою недопущення подібних інцидентів, особовому складу поліції області буде доведено та наголошено на необхідності застосування перш за все методів комунікації з громадянами під час вчинення ними дрібних правопорушень", – додав Самчук.

Зазначимо, що дії поліції особливо обурили віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко. Вона заявила, що збирається відправити у Нацполіцію депутатський запит. Вона також пригадала, що за президентства Порошенка навіть на досить зухвалих пікетувальників адмінпротоколів не складали. Також те, що трапилось у Рівному вона назвала "грою МВС в політику".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...