Чергова труба "Газпрому" в нікуди: Китай відмовляється від російського газу

У російського газопроводу "Сила Сибіру", на який РФ витратила трильйон рублів, виникли серйозні проблеми.

Російський магістральний газопровід в Китай "Сила Сибіру" зіткнувся з серйозною проблемою. Загальний обсяг поставок по ньому приблизно на 40% нижче, ніж планувалося. Історію з "Силою Сибіру" прокоментував в Facebook російський блогер, експерт в сфері енергетики Ель Мюрид, передають Патріоти України.

Дорогий газопровід, який запустили в грудні 2019 року, до сих пір не може вийти на планову потужність. Так, з 5 млрд запланованих кубометрів Росія в нинішньому році поставить Китаю не більше 3 млрд кубометрів.

Мюрид звернув увагу на те, що Китай підписав контракт, заснований на принципі "бери або плати". Тобто, він зобов'язаний сплатити на рік 4,25 млрд кубометра російського "блакитного палива", навіть якщо його не забере. Блогер певен, що Москва не стане наполягати на виконанні цього пункту. "Газпром" не в тому стані, щоб вимагати виконання контрактних зобов'язань з боку китайських партнерів. Спасибі, що взагалі не забувають", - написав він.

Мюрид констатував, що Росія втрачає надію окупити "Сила Сибіру", в яку вклав приблизно 1 трильйон рублів. Та ж ситуація з "Турецьким потоком" і "Північним потоком-2". "На Сонці вигорить весь водень, за ним - гелій, потім наша зірка схлопнется в білий карлик - і весь цей час навколо неї буде обертатися "Сила Сибіру", яку Міллер все ще буде намагатися окупити", - констатував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...