Чергові "покращення" від "полум'яних борців" з коронавірусом: Шмигаль запропонував відслідковувати контакти українців за допомогою QR-кодів

Уряд готує п'ять нововведень, які пов'язані з дотриманням карантину, самоізоляції, тестами на коронавірус і лікуванням хвороби.

В Україні можуть ввести електронну систему відстеження контактів, яка передбачає обов'язкове сканування QR-кодів під час відвідування різних закладів, як кафе або ТЦ. Якщо після цього особа захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею, прийдуть відповідні повідомлення. Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Він пояснив, що QR-коди генеруватимуть та розміщуватимуть самі заклади. Подібна система почала діяти у Великобританії.

Таку ініціативу разом з іншими чотирма "цифровими рішеннями уряду" прем'єр представив під час виступу у Верховній Раді. Він наголосив, що це допоможе боротися з пандемією. Нововведення планую ввести вже "найближчим часом", написав Шмигаль.

Крім цього, уряд планує провести централізацію та цифровізацію збору інформації за фактами COVID-19 і підозрами хвороби. Це повинно заощадити час і допомогти в плануванні розширення лікарень, закупівлі ліків і т.д.

Додаток "Дій вдома" планують доопрацювати і за допомогою нього виписувати штрафи за порушення режиму самоізоляції.

Також готується запуск електронного рецепта на ліки та розширення програми "Доступні ліки" на антибіотики. Крім того – введення електронного напрямку на ПЛР-тестування, що дозволить відстежувати черги в режимі реального часу.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...