"Член програми розширених можливостей": У МЗС пояснили, як Україні вдалося отримати новий статус у НАТО

У відомстві уточнили, що за позитивним результатом стоїть кропітка робота дипломатів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО завдяки титанічним зусиллям українського дипломатичного корпусу. У Facebook чиновник повідомив, що для результату знадобилися місяці кропіткої роботи дипломатів, військових, депутатів, розвідників, маневри, комбінації і тактичні домовленості, передають Патріоти України.

"Проблема була в тому, що рішення НАТО треба було приймати консенсусом, а консенсусу не було і близько. Від слова взагалі. При цьому Україна відповідала критеріям членства в цій програмі, але стратегічні політичні міркування регіонального характеру (ну ви зрозуміли) цілого ряду членів НАТО утримували їх від надання нам заслуженого статусу", — пише він.

За словами міністра, в успіх затії українські дипломати спочатку не вірили, однак працювали на благо країни, незважаючи на негативні прогнози. І наполеглива робота в підсумку виявилася результативною. "Мені навіть співчували, коли в минулому році в указі президента Володимира Зеленського мені як віце-прем'єру з питань євроатлантичної інтеграції було поставлено завдання отримати цей статус", — написав він.

Кулеба зауважив, що статус України в НАТО надавали не публічно, а за процедурою умовчання, тому до останніх хвилин був ризик, що Київ його може-таки не отримати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...