Чого чекати українським заробітчанам: Польща почала вихід з карантину

Через відтік заробітчан країна відчуває брак робочих рук, в уряді Польщі готові організовувати чартерні рейси для українських заробітчан для збору спаржі і полуниці, при цьому планується організувати навіть дешеві авіаперельоти.

З понеділка, 4 травня, в Польщі розпочнеться другий з чотирьох етапів ослаблення карантинних обмежень, який поки не передбачає відкриття кордонів. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, коментуючи польським ЗМІ зняття обмежень, передають Патріоти України.

"Ми діємо швидко, але гнучко. Зараз ми прискорюємо нашу діяльність, але можливий крок назад ", - попередив глава польського уряду.

Як було сказано на прес-конференції, з 4 травня в Польщі відновлять роботу готелі та хостели, серед обслуговуючого персоналу яких раніше працювали українські заробітчани. Готельні послуги будуть надаватися за умови дотримання певних правил безпеки, якими, зокрема, заборонено відвідування басейнів і фітнес-центрів.

Крім того, буде відкрито торгові центри та магазини, в яких покупцям буде дозволено знаходиться із дотриманням обмежень - одна людина на 15 кв.м. Захисні маски в громадських місцях не скасовуються.

Починаючи з 6 травня в Польщі також буде відновлено роботу дитячих садків, але рішення про їх відкриття повинна приймати місцева влада, виходячи з епідеміологічний ситуації.

Через відтік заробітчан країна відчуває брак робочих рук, в уряді Польщі готові організовувати чартерні рейси для українських заробітчан для збору спаржі і полуниці, при цьому планується організувати навіть дешеві авіаперельоти.

В українському уряді цей варіант не відкидають, але тільки в тому разі, якщо українцям буде гарантовано легальне працевлаштування терміном від 3 місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій та умов праці. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Другий етап ослаблення обмежень не принесе жодних змін на кордоні між країнами. Прем'єр-міністр Польщі Моравецкій на прес-конференції тему зняття обмежень на в'їзд до Польщі обійшов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...