Чого не зробиш заради піару: У Раді запропонували різко урізати зарплати нардепів (відео)

До Верховної Ради України внесено законопроєкт про зниження зарплат народних депутатів до середнього рівня по країні.

Про це розповів в ефірі ObozTV автор ініціативи, депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

За його словами, зарплати народних обранців мають знизитися втричі. "Я вніс законопроєкт щодо зменшення зарплати народного депутата. Сьогодні у народного депутата зарплата фактично 63 тис. грн. 28 тис. грн – це зарплата з вирахуванням податків. Ще 35 тис. грн він отримує з урахуванням так званих "депутатських". Це на витрати – папір, канцтовари, на конверти, на дорогу – що завгодно", – розповів Гончаренко.

"Ці гроші не оподатковуються і за них не треба звітувати. Ти можеш не купувати нічого, покласти 35 тис. грн у кишеню і все. Фактично, депутат отримує 63 тис. грн. Є ще на помічників окремий фонд, але це люди, вони працюють", – зазначив він.

За словами нардепа, така зарплата депутата на тлі мінімальної пенсії в Україні 1672 грн "викликає у людей почуття соціальної несправедливості". "Я вніс законопроєкт, щоб зарплата народного депутата була така сама, як і середня по країні – 10 тис. грн плюс 10 тис. грн "депутатських", – заявив він.

Як пояснив Гончаренко, в "депутатські" гроші входять витрати на поїздки Україною. Водночас, закордонне відрядження від Верховної Ради оплачується окремо і до зарплати не має відношення. "Нам кажуть – багато депутатів, треба 300 депутатів, щоб заощадити. Так не треба нічого чекати – давайте зараз зменшимо втричі зарплату народного депутата і зменшимо витрати за цією статтею", – заявив політик.

При цьому нардеп зазначив, що поданий ним законопроєкт "поки не йде на розгляд до сесійної зали".

Варто зазначити, що Олексій Гончаренко був нардепом 8 скликання від президентського БПП. І саме тодішня більшість, до якої входив і Гончаренко, підняла зарплату народним обранцям до існуючого зараз рівня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...