Чому Байден не телефонує Зеленському, - The Washington Post

В адміністрації Байдена вважають, що позбавлення корупції життєво важливе для стабілізації української економіки і збереження незалежності України від Росії.

Президент США Джо Байден ще не телефонував українському гаранту Володимиру Зеленському. Ймовірно, так Америка хоче спонукати президента України активно боротися з корупцією. Ця затримка не пов'язана з "корумпованою спробою Трампа змусити Зеленського розкопати компромат на Байдена", пише The Washington Post, передають Патріоти України.

В адміністрації Байдена вважають, що позбавлення корупції життєво важливе для стабілізації української економіки і збереження незалежності України від Росії.

У статті наголошується, що держсекретар Ентоні Блінкен у розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою "підкреслив важливість збереження Україною прогресу в боротьбі з корупцією і реалізації верховенства закону та економічних реформ".

У США очікують, що Зеленський проявить більшу активність у "битві з олігархами". Зокрема, йдеться про українського бізнесмена Ігоря Коломойського, проти якого 5 березня США ввели санкції.

"Він повинен наполягати на судовій реформі, відновити незалежність центрального банку й усунути будь-які спроби послабити Національне антикорупційне бюро. Він повинен недвозначно порвати з паном Коломойським і підтримати кримінальну справу проти нього", – зазначає The Washington Post.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...