Чому католики відзначають Великдень на місяць раніше: Роз'яснення ПЦУ

В 2021 році католицький Великдень відзначається 4 квітня, а православний - 2 травня.

Для віруючих католицької і православної церкви день святкування Пасхи залежить від дати першого весняного повного місяця. Про це розповів ієрарх Православної церкви України Євстратій Зоря, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Різниця в даті святкування Великодня католиків і православних пояснюється тим, від якої дати відраховується перший повний місяць", - сказав священнослужитель.
Євстратій пояснив, що православні ведуть відлік дня святкування Пасхи від дати рівнодення за юліанським календарем. А католики і протестанти обчислюють день астрономічного рівнодення. Звідси і різниця між двома датами в тридцять днів.
"І тому десь раз в п'ять років дати святкування збігаються, іноді різниця у святкуванні становить тиждень, а іноді така велика різниця фактично на місяць", - додав він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...