Чому повернувся Коломойський (відео)

Бізнесмен Ігор Коломойський, який останні два роки перебував за кордоном, повернувся в Україну.

Про свої наміри олігарх оголосив ще перед перемогою свого фаворита Володимира Зеленського. Що, найімовірніше, робитиме мільярдер після інавгурації нового президента – передають Патріоти України з посиланням на 24 каналу.

Чому Коломойський виїхав з України

Україну Ігор Коломойський покинув через проблеми з "Приватбанком". Банк-боржник вирішили націоналізувати через проблеми всередині установи. Тодішня голова Нацбанку Валерія Гонтарєва порахувала, що напередодні націоналізації з банку вивели 16 мільярдів гривень, а ще понад сотню – раніше через фіктивні компанії.

Коломойський пояснював, що з Києва до Женеви, а згодом і до Ізраїлю, переїхав через суди в Лондоні. Адже націоналізований "Приватбанк" позивається до Коломойського за гроші, які колишній власник вивів з фінансової структури. Через це Лондонський суд арештував активи.

Чому олігарх повертається

Можна припускати, що Коломойський повертається за реваншем щодо справи "Приватбанку". Він вже визнав, що не готовий змиритися з втратою найбільшого банку України.

"За що всі переживають, то це фактор Коломойського. Коломойський в Україні вважається рейдером номер один. Різні схеми, які відбувалися при Порошенку можуть здаватись маленькими в порівнянні з тим, у що нам можуть обійтися "Приватбанк" і його акціонери", – пояснив генеральний директор Dragon Capital.

За інформацією журналіста програми "Схеми" Михайла Ткача, повернення олігарха залежало від того, хто стане президентом. Адже з Петром Порошенком він посварився ще декілька років тому, тож зробив ставки на Володимира Зеленського. Ба більше, за непідтвердженою інформацією, саме олігарх запропонував коміку балотуватися. Начебто навіть шантажував, що не віддасть заборговані перед компанією шоумена чотири мільйона доларів. Хоч новообраний очільник України тиск заперечує, але погоджується, що олігарх винен йому гроші.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...