Чому справа про розстріл Небесної сотні не рухається з мертвої точки, - блогер

Учасники та лідери Революції Гідності кажуть: видача ексбійців "Беркута" була необхідна, оскільки це був ультиматум Росії, інакше Україна не отримала б назад своїх полонених, захоплених на Донбасі.

14 січня відбулося чергове засідання у справі про розстріл Небесної сотні в 2014 році. Однак лава підсудних була порожньою: бійців спецпідрозділу МВС України "Беркут", підозрюваних у розстрілі учасників протесту в 2014 році, обміняли перед Новим роком на захоплених бойовиками в ОРДЛО солдатів ЗСУ, пише у своєму блозі Євген Усименко, передають Патріоти України.

"Найбільш пасіонарна частина українського суспільства обурилася цим: "Ну, як же так? Наші родичі втратили життя і погубили своє здоров'я під час подій Революції Гідності, а вбивць випускають на свободу?" Ясна річ, такий стан речей не обіцяє нічого хорошого.

Однак тільки зараз стали відомі приголомшливі факти: видача екс-бійців "Беркута" була необхідна, оскільки це був ультиматум Росії, інакше Україна не отримала б назад своїх полонених, захоплених на Донбасі. Так кажуть багато з тих, хто був на Майдані, серед них і лідери протестного руху.

Безумовно, без формули обміну "всіх на всіх" не обійтися. Ясна річ, що повернення наших полонених додому є великим досягненням, адже немає на світі нічого кращого і важливішого за людське життя.

Але з іншого боку, що ж це за держава, уряд і офіційні особи якого фактично йдуть на порушення своїх же законів і плазують перед чужою країною, до того ж окупантом і агресором? Що це за країна, яка видає своїх же громадян іншій країні, хоча вона не має на це право? Нарешті, що це за держава, яка спеціально "пускає справу на гальма", хоча раніше обіцяла встановити винних у вбивствах людей?

Слідчий експеримент - дуже важлива річ в проведенні успішного розслідування. Це знає як Зеленський, так і Рябошапка. І коли вони заявляють, що розслідування триватиме навіть без підозрюваних, у деяких людей може початися дежавю. Мало хто в цивілізованій країні може собі уявити, як це можливо: провести слідчі дії без основних підозрюваних.

Боюся, що всієї правди ми ніколи не дізнаємося. А Майдан так і залишиться героїчним і водночас кривавим і нерозслідуванимю до кінця."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...