Чорна карма: З Росії надійшли невтішні новини щодо єдиного авіаносця Путіна (фото)

Терміни модернізації дока для крейсера затягуються.

Експерти вважають, що «Адмірал Кузнєцов» буде здано в кращому випадку у 2023 році, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Терміни модернізації дока на 35-му судноремонтному заводі в Мурманську, де йде ремонт авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов”, відкладається мінімум на рік через проблеми з підрядником.

Роботи, необхідні для докування «Адмірала Кузнєцова», планується завершити в травні 2021 року.

Об’єднана суднобудівна корпорація (ОСК) вже загрожує підряднику розривом контракту.

Повідомляється, що термін модернізації дока на 35-му судноремонтному заводі (СРЗ) в Мурманську (філія центру судноремонту “Звездочка”, входить в Об’єднану суднобудівну корпорацію) збільшився з-за проблем з підрядником.

35-й судноремонтний завод.

Контракт на 20 млрд руб. був укладений в липні 2019 року зі петербурзької «Инвестиции. Инжиниринг. Строительство».

Роботи планувалося завершити у 2020 році, паралельно виконуючи ремонт на «Адміралі Кузнецові», здати корабель планують у 2021 році.

Але вже в кінці 2019 року президент ОСК Олексій Рахманов почав говорити про здачу крейсера у 2022 році. Додатковою роботи додав і пожежа, що трапилася на кораблі в кінці 2019 року.

Пожежа на "Адміралі Кузнецов".

«Три гіганти – будівельні компанії, добре відомі на російському ринку, від участі в цій ризикованій для них проєктів відмовилися. Ми вибрали кращого з наявних», – пояснював він вибір підрядника.

Темпи робіт не дозволять виконати завдання по докування «Адмірала Кузнєцова» в директивні терміни.

В ОСК підтвердили, що у підрядника дійсно проблеми, в тому числі фінансові. «Тим не менше він взяв на себе підвищені зобов’язання, основна мобілізація техніки та персоналу для виконання обсягів робіт першого етапу будівництва проведена. Сподіваємося на збільшення темпів будівництва. Якщо цього не станеться, будемо ініціювати процедуру розірвання договору», – відзначають в корпорації.

Терміни

«Обсяги будівельних робіт, необхідні для докування “Адмірала Кузнєцова”, планується завершити в травні 2021 року. Це дозволить виконати ремонт крейсера в заплановані терміни», – розповіли в ОСК.

При цьому ряд джерел сумнівається, що «Адмірал Кузнєцов» буде здано навіть у 2022 році.

Так виглядав похід «Адмірала Кузнєцова»

Повідомляється у виданні, що після проведення дефектації обсяг необхідних робіт на крейсері збільшився на третину за бажанням замовника. Деякі системи, які раніше планувалися під огляд, вирішено відремонтувати.

Це збільшить терміни на вісім місяців від початкових графіків, відзначається у виданні.

Старший науковий співробітник Центру аналізу стратегій і технологій Михайло Барабанов зазначає: перебудова дока – складний проєкт, на такий обсяг робіт буде потрібно два-три роки, тому не дивно, що зараз терміни збільшуються. Що стосується «Адмірала Кузнєцова», то «добре, якщо його здадуть після ремонту у 2023 році».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...