Чорнобильська зона відчуження встановила новий рекорд з прийому туристів

В серпні зону відчуження відвідало близько 15 тисяч туристів, що в п'ять разів більше, ніж на початку року.

Про це повідомляє прес-служба Держагенства України з управління зоною відчуження, передають Патріоти України.

"Цього року уже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за 8 місяців. Лише за серпень 2019 року зону відвідало 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився уп’ятеро: ще у січні–лютому зону відвідувало менше 3 тисяч людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати", - йдеться в повідомленні.

Також в агентстві зазначили, що в зоні відчуження затверджено 21 маршрут відвідування, серед яких 13 наземних, 5 водних і 3 повітряні.

"Основна задача, яка стоїть перед нами - безпека кожного відвідувача, який перетинає кордони зони відчуження. Кількість відвідувачів значно зростає щороку, як і інтерес до теми Чорнобиля у цілому. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій і правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дозволяють нам якісно комунікувати з туристами", - наголосили у відомстві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...