Чорнобильський "дайвер" розповів, як насправді рятували реактор

Чоловіки йшли в радіаційну воду в звичайних круглих захисних масках і шапочках із тканини.

У "дайверів", яким довелося спускатися під розплавлений реактор Чорнобильської АЕС після аварії, не було надійних захисних костюмів і навіть необхідного обладнання. Про це повідомив чорнобильський "дайвер" Олексій Ананенко, про якого весь світ дізнався з американського серіалу "Чорнобиль", передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Він розповів, що в реальності захисту, подібного на показаний у серіалі HBO, у "добровольців" не було.

У "Чорнобилі" американські творці показали трьох "дайверів" не тільки в захисних костюмах, а й з балонами з киснем і навіть зі скляними масками.

Насправді Ананенко досі зберігає ту маску, в якій вони спускалися в радіаційне пекло. Це звичайна ганчіркова маска, якою ми зараз захищаємося від коронавірусу!

"Костюми були набагато простіші, ніж у кіно. У нас не було навіть дозиметрів на великі дози. Тільки коли нам потрібно було втрьох спускатися туди, я попросив і нам дали. Один я прикріпив на грудях, щоб вимірювати повітря, а другий на нозі нижче коліна, щоб міряти воду. А маски були звичайні ганчіркові, на голову одягнув білу тканинну шапочку, щоб нічого зверху не капнуло. Взяли ліхтарі й так і пішли", – розповів чорнобилець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...