Чотири квартири і зарплата в 4,6 млн на місяць: Юрій Вітренко подав декларацію як кандидат на посаду заступника міністра енергетики

Колишнього топ-менеджера "Нафтогазу", голосування за призначенням якого на посаду першого віце-прем'єра і міністра енергетики провалила Рада, можуть призначити на посаду в.о. міністра енергетики.

Колишній топ-менеджер "Нафтогазу" Юрій Вітренко, який офіційно претендує на посаду заступника голови Міненерго, показав в декларації за 2019 рік мільйонні доходи, елітне авто і відразу чотири квартири. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті НАЗК, передають Патріоти України.

Так, Вітренко вказав наявність чотирьох квартир загальною площею 351,7 кв. Їх метраж кожної: 124, 58,5, 99,4 і 69,8. Всі вони знаходяться в Києві.
Крім того, екс-менеджер "Нафтогазу" вказав в декларації два автомобіля: Volkswagen Golf 2008 року випуску і Land Rover 2014 року випуску. Обидві машини записані на його дружину - Ірину Віліанівну Шафранову-Вітренко.
За основним місцем роботи Вітренко за минулий рік заробив 53,25 млн грн. Або ж 4,6 млн гривень в місяць (понад 180 тисяч доларів на місяць). Ще 2,23 млн гривень він отримав як глава наглядової ради "Укрнафти". Йому також належить компанія AYA Securities (Київ), вартість якої становить 7,1 млн гривень.
При цьому, якщо вірити декларації, у Вітренка (який отримував багато років величезну зарплату в НАК і грандіозні бонуси за перемогу в суді над "Газпромом") немає ніяких заощаджень - ні готівкою, ні на рахунках в банку.
Що дуже дивно. Незрозуміло, куди він ці гроші діває. Зазначені в декларації активи в сукупності складають кілька його щомісячних зарплат.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...