Чотири руки і 3D-око: Робот-хірург NASA вперше провів операцію в Україні (відео)

Операцію провели у Вінниці.

В Україні вперше операцію провів розроблений NASA робот-хірург, якого назвали Да Вінчі. Хірургічного втручання потребував 54-річний чоловік. У нього друга стадія раку передміхурової залози. Операцію провели у Вінниці. Вона закінчилася успіхом, і пацієнта незабаром випишуть із лікарні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Керував процесом досвідчений хірург – заради цього спеціально приїхав із Києва.

"Робот має чотири руки, у яких кріпляться хірургічні інструменти. Очі лікаря – це 3D-камера, її через маленький отвір вводять у тіло пацієнта. Усі рухи медика за пультом повторюють маніпулятори", – йдеться в сюжеті.

"У нього є якості, які не може повторити рука хірурга, плюс діаметр інструмента 8 мм і він повторює те, що робить кисть лікаря діаметром 10 см", – пояснив хірург-учасник операції Сергій Байдо.

Да Вінчі спочатку був помічником військових медиків, згодом його почали використовувати і в цивільній медицині. Втім, в Україні він працював уперше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...