Через чверть століття: У столиці виявили зникле авто "першого олігарха України" (фото)

"Справа Щербаня" досі залишається нерозкритою.

У Києві зняли броньований автомобіль нині покійного олігарха Євгена Щербаня. До цього унікальний Chevrolet Caprice востаннє бачили ще в 90-х роках, передають Патріоти України з посиланням на TopGir.

Зазначається, що машину Щербаня помітили на одній зі СТО столиці. Незважаючи на те, що всі ці роки броньований "Шевроле" був в Україні, з поля зору він зник одразу ж після вбивства бізнесмена у 1996 році.Броньований Chevrolet Caprice Євгена ЩербаняЩо цікаво, на седані досі ті ж номери. За непідтвердженою інформацією, тепер на машині їздить син убитого підприємця – Руслан Щербань.

Зазначимо, що Євген Щербань вважався найбагатшою людиною країни у 1990-х роках, нині його часто називають "першим олігархом України". На архівних фото його можна помітити в оточенні добре відомих Ріната Ахметова та Сергія Тарути.

Євген Щербань у 1990-х роках
Рінат Ахметов (ліворуч) та Євген Щербань (праворуч)
Сергій Тарута (ліворуч) та Євген Щербань (праворуч)

Євгена Щербаня вбили 3 листопада 1996 року. Цього дня він прилетів чартерним літаком із Москви до Донецька. Підприємця розстріляли просто на виході з літака в аеропорту шахтарської столиці. До трапу підігнали той самий Chevrolet Caprice, але олігарх у нього не встиг сісти. Крім самого підприємця, були також убиті дружина олігарха, авіамеханік та бортемеханік літака.

3 листопада 1996 року. День вбивства Щербаня. На фото можна помітити той самий "Шевроле" та літак олігарха

До речі, "справа Щербаня" досі залишається нерозкритою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...