Чиновникам Міноборони пред’явили підозри в закупівлі неякісних бронежилетів на 100 млн грн

Глава ДБР Роман Труба повідомив, що підозри оголошені генерал-майору, начальнику головного управління збройних сил України Дмитру Марченку, а також чотирьом високо посадовцям Головного управління ЗСУ.

Генеральною прокуратурою повідомлено про підозру п’ятьом посадовим особам Міністерства оборони України, яким інкримінують бездіяльність, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів. Про це йдеться на сайті ГПУ, передають Патріоти України.

За версією слідства, чиновник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України, ймовірно діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма особами зазначеного управління, з квітня 2019 по червень 2019 всупереч інтересам служби не виконали дії, які вони повинні були виконати , що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗС-1-4» в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 млн грн.

За даним фактом п’яти посадовим особам оборонного відомства було оголошено підозру у ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) КК України.

На поточний момент триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігурантам.

У свою чергу глава ДБР Роман Труба повідомив, що підозри оголошені генерал-майору, начальнику головного управління збройних сил України Дмитру Марченку, а також чотирьом високо посадовцям Головного управління ЗСУ. Це заступники управлінь та начальник відділу. Труба розповів, що всі вони знали про закупівлю неякісних бронежилетів, проте продовжували організовувати нові закупівлі.

Слід зазначити, що генерал Дмитро Марченко отримав посаду в оборонному відомстві за сприяння радника п’ятого президента України Юрія Бірюкова.

Раніше Марченко заявляв, що ДБР сфальсифікувало розмову відповідальних осіб Міноборони, яка доводила факт придбання бронежилетів за завищеною ціною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...