Чиновниця РДА на Тернопільщині через конфлікт "ув’язнила" в кабінеті журналіста (відео)

Поліція розслідує перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу «1+1» особами, які стали героями сюжету каналу.

На Тернопільщині поліція розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналістів телевізійного каналу «1+1». Як повідомили в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, 25 листопада о 13.21 на лінію «102» надійшло повідомлення від оператора одного із центральних телеканалів про те, що між знімальною групою та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, передають Патріоти України.

За даними заявника, двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста, ймовірно пошкодили камеру та позбавили волі журналіста, зачинивши його в службовому кабінеті. «На місце події за шість хвилин прибув найближчий наряд групи реагування патрульної поліції. На той момент конфлікт був вичерпаний. У ході перевірки стало відомо, що суперечка виникла між журналістами телекомпанії 1+1 й «героями» сюжету – працівницею РДА та її сином. Знімальна група виконувала редакційне завдання і готувала матеріал до ефіру про неоплату послуг відеозйомки весілля», – розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук.

За словами журналістів, вони зайшли до кабінету начальника одного з відділів райдержадміністрації. Після запитання про неоплату послуг, син держслужбовця виштовхав за межі кабінету оператора, а журналіста закрив всередині та не випускав. Саме цього молодого чоловіка місцевий відеоператор звинувачував в соцмережах у тому, що він не розрахувався за замовлену ним зйомку власного весілля.

У ході перевірки з'ясувалося, що тілесних ушкоджень ні журналіст, ні оператор не отримали, майно також було ціле. За словами представників телеканалу, єдине, що пошкодили учасники суперечки – відеофайл запису самого конфлікту.

За даними поліції, у свою чергу держслужбовець стверджує, що знімальна група, яка нібито увірвалася в кабінет, не представилася, а одразу почала ставити питання про неоплату послуг оператору. Чиновниця заявила правоохоронцям, що забороняла себе знімати і показала журналісту квитанцію на суму 2,8 тис. грн, перерахованих за виконану роботу.

Всі причини та наслідки конфлікту правоохоронці з'ясовують. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до ст. 171 ч. 3 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчинені службовою особою).

Попередньо наприкінці минулого тижня в соцмережах новинні групи Тернополя поширили допис місцевого оператора Романа Колесника, який розмістив інформацію із застереженням для інших колег про те, що з ним на розрахувалися за відзняте весілля. Мовляв, наречений через кілька днів після одруження заявив, що розлюбив свою обраницю, тож відео йому вже не потрібно і платити за нього він не буде.

При цьому оператор розмісив фотографії осіб, які не розрахувалися з ним за зйомку події.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...