"Contagion": Про епідемію коронавірусу ще дев'ять років тому зняли фільм

Автори фільму ставили перед собою завдання показати, наскільки сучасне суспільство не підготовлене до подібних епідемій.

Голлівудський фільм «Зараза» (Contagion) режисера Стівена Содерберга, що вийшов на екрани в 2011 році, передрік епідемію коронавірусу Covid-2019. Через 9 років після виходу «Зараза» увійшла в список найбільш часто завантажуваних стрічок американського iTunes Store, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

У фільмі жінка, яку грає Гвінет Пелтроу, гине від загадкового смертельного вірусу, який вона підхопила в Китаї, і це викликає паніку у всьому світі.

Сама Пелтроу недавно підігріла інтерес до фільму, оприлюднивши в Instagram своє фото в масці під час трансатлантичного перельоту. «Я вже бачила це кіно. Тому зберігайте спокій, утримуйтесь від рукостискань, частіше мийте руки», – написала актриса.

Як і справжній коронавірус Covid-2019, вигаданий вірус з фільму MEV-1 поширюється при близькому контакті людей або через дотики до заражених поверхонь. При цьому нинішній спалах набагато менш смертельний, ніж екранний. У фільмі MEV-1 за місяць вбиває 26 млн осіб, а число жертв коронавірусу за три місяці ще не перевищило 4 тис. осіб.

Сценарист «Зарази» Скотт Бернс розповів, що автори фільму ставили перед собою завдання показати, наскільки сучасне суспільство не підготовлене до подібних епідемій. «Подібність «Зарази» і коронавірусу незначна, випадкова і насправді не так вже й важлива. Куди важливішою і більш точною виявилася громадська реакція, поширення страху і ефект доміно», – зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...