COVID-19: Дочка померлої від коронавірусу розповіла, як її матір "залікували"

В холоді і без їжі, але з платним лікуванням і погрозами...

Дочка померлої від коронавірусу пацієнтки у Прилуцькій центральній міській лікарні на Чернігівщині Інна Кудрявцева розповіла, у яких жахливих умовах тримали мати і як її “залікували”. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

“Цікаво, за що лікарі Прилуцької центральної міської лікарні отримали надбавки 300%? За те, що по всій області 6 смертей, 5 з яких саме в цій лікарні? За те, що з 9 пацієнтів померло 5, тобто кожен другий? За те, що мою маму, яка надійшла до них в лікарню тільки з температурою до 38, довели до могили? Або за те, що мого батька тримали зайвий тиждень тільки заради статистики?” – йдеться в пості.

Кудрявцева пише, що їй довелося мовчати про те, що відбувається в медустанові через те, що життю її батьків загрожувала небезпека і тепер, коли її мати померла, вона зважилася про все розповісти.

Умови інфекційного відділення

За словами Кудрявцевої, в лікарні відсутнє опалення і у ванній кімнаті було настільки холодно, що матері дівчини доводилося надягати верхній одяг, щоб піти до туалету. Також і вода в крані була крижаною, при тому, що ні чайника, ні кип’ятильника в палаті не було. “І в такому холоді знаходилися пацієнти з підвищеною температурою, яким потрібно тепло! Навіть здорова людина в таких умовах зможе застудитися”, – обурюється Кудрявцева.

У лікарні також проблеми з електропроводкою і досить часто там вимикається електроенергія. Незважаючи на те, що пацієнти з коронавірусом приймають велику кількість антибіотиків і повинні добре харчуватися, їм не приносили вечерю і з питною водою також були проблеми. “У моєї мами ще в 2002 році був видалений жовчний. Лікар про це знав! Мамі було ПРОТИПОКАЗАНО голодувати. Але на це ніхто не звертав уваги. Мама могла весь день до самого вечора чекати, поки їй принесуть пляшку води за її ж гроші. Вона навіть змушена була пити холодну воду з-під крану, тому що хотілося пити. І купу таблеток потрібно було чимось запивати”, – йдеться в пості.

Кудрявцева підкреслила, що крім усіх перерахованих незручностей, життю її матері погрожували і постійно чинили на неї психологічний тиск, щоб ні жінка, ні хтось з її родини не розповіли про умови лікування і про те, що воно платне. “Я особисто була свідком цього, коли мама дзвонила мені в сльозах, а на неї кричали медсестри і погрожували, що не будуть носити їй ліки за її ж гроші. Це що за ставлення до пацієнтів? Як хворий, закритий в інфекційному відділенні, може купувати собі ліки, коли в лікарні їх немає, а виходити з боксу заборонено?” – пише донька загиблої.

Лікування матері

Батька і матір Кудрявцевої госпіталізували 24 квітня. За її словами, у матері була лише підвищена температура до 38 градусів, ні кашлю, ні болю в грудях або проблем з диханням не було. У батька також була підвищена температура і починався незначний кашель. “Мама поїхала за компанію з татом, щоб разом зробити тести на коронавірус. До сімейного лікаря, який викликав швидку, батьки звернулися ОДРАЗУ. Стан у них був легкий”, – ідеться в пості.

Спочатку батьки дівчини були в одній палаті, але потім їх розділили. До матері підселили жінку у важкому стані, яка сильно кашляла. Рентген зробили матері лише 28 квітня, коли вона вже 4 дні перебувала в лікарні. Рентген показав невелике запалення правого легкого.

Кудрявцева впевнена, що запалення у її матері почалося саме в лікарні від умов, які там були. Вона зазначила, що з самого початку матері давали сильні антибіотики, оскільки температура не збивалась. Через це у жінки відмовила печінка. 1 травня вона вже не могла їсти. “У неділю, 3 травня, вранці мені зателефонував тато і сказав, що маму намагаються підключити до апарату ШВЛ. Підключали її весь ранок! Вона була першою, на кому вони тренувалися! Можливо, вже тоді у мами відмовили нирки”, – йдеться в пості.

Кудрявцева пише, що з 3 по 6 травня, поки її мати була підключена до ШВЛ-апарату, лікуючий лікар не говорив про погіршення стану жінки і кілька разів заявляв, що “стан стабільний”. “Тобто, у мами відмовили нирки, а лікар каже, що стан стабільний, ніби так і повинно бути. Ми нічого не знали! Я телефонувала батькові майже щогодини, намагалася дізнатися хоч якісь новини, але йому нічого не говорили. Я дзвонила до лікарні: або ніхто не брав слухавку, або лікар просто морозился від мене, не хотів говорити правду”, – йдеться в пості.

Про те, що у жінки відмовили нирки, її дочка дізналася тільки 5 травня і доктор написав список ліків, які потрібно було купити. За препаратами терміново поїхали до Києва і родині вдалося зібрати 47 тисяч гривень на них менше, ніж за добу. “Але було вже пізно. Якби лікар одразу сказав нам, що відбувається з моєю мамою, ми б одразу знайшли всі необхідні ліки, проблем з грошима не було. Якби нам лише сказали правду!” – пише Кудрявцева.

Вона зазначила, що якщо б лікар одразу зізнався, що у нього не виходить лікувати її мати, її б перевели до Чернігова або Києва. Кудрявцева впевнена, що доктор боявся показати некомпетентність та поразку, через що померла її мати.

Утримання в лікарні батька

Кудрявцева пише, що її батькові просто пощастило, що у нього не було запалення легенів. Після смерті дружини чоловікові зробили перший повторний тест і він виявився негативним, але без другого негативного тесту його не могли виписати додому. “Другий повторний тест йому робили разом з двома сусідами по палаті. І за дивним збігом обставин саме тест мого тата був чомусь зіпсованим. Це було якраз перед трьома вихідними до 9-го травня”, – йдеться в пості.

Наступний тест батькові Кудрявцевої зробили вже після вихідних і виписали його тільки 14-го травня. Вона уточнила, що тиждень у лікарні він пробув здоровим і його не лікували. “Країна повинна знати своїх “героїв”. Лікар, який довів мою маму до смерті – Пустовойт Сергій Віталійович. Головний лікар Прилуцької центральної міської лікарні – Погоріла Яна Вікторівна”, – додала Кудрявцева.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...