COVID-19: Експерт розповіла, які органи потрібно перевірити після захворювання на коронавірус

Пацієнтам з COVID-19 потрібно буде відвідати щонайменше трьох лікарів.

Пацієнтам, які перехворіли китайським коронавірусом, не варто розслаблятися після лікування. Треба перевірити щонайменше три органи. Про це заявила професор Університету Джорджа Мейсона (США), доктор біологічних наук Анча Баранова, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За її словами, коронавірус може вплинути на нормальне функціонування легенів, нирок і мозку.

"З легенями треба йти до пульмонолога. Необхідно також перевірити нирки. Їхній стан покаже дуже поширений аналіз — біохімія крові. Там є показник, що відображає, як функціонують нирки. Якщо з ним все в порядку, то йти до нефролога не треба, в іншому випадку — краще сходити", — сказала Баранова.

Що стосується нирок, то в аналізі крові необхідно дивитися на певний показник — швидкість клубочкової фільтрації, додала лікар.

"Третя система — це мозок, функціонування центральної та периферичної нервової системи. Як неодноразово зазначалося, під час захворювання бувають нейрозапалення", — зазначила біолог.

Ще один лікар, який може знадобитися тим, хто перехворів коронавірусом, це невропатолог. Справа в тому, що у деяких пацієнтів з COVID-19 може погіршитися пам'ять, знизитися здатність до концентрації, а також може з'явитися головний біль.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...