COVID-19: Фахівці розповіли, чому люди по-різному переносять коронавірус

Найбільше летальних випадків від коронавірусу у людей після 60 років, але 5-10% молоді теж в групі ризику.

Коронавірус у всіх людей може протікати абсолютно по-різному. Деякі його переносять у важкій формі, а інші можуть і зовсім не відчути. Чому ж так відбувається, відповіли вчені з Норвегії. Фахівці Бернгського університету провели дослідження і з'ясували, що тяжко хворі молоді пацієнти з коронавірусом мають антитіла, які блокують інтерферони - білки, які виділяються організмом для боротьби з інфекцією. Практично така ж ситуація простежується в осіб з рідкісним аутоімунним захворюванням APS1. Про це пишуть на сайті EurelAlert, передають Патріоти України.

У чоловіків з коронавірусом вчені зафіксували більше антитіл до інтерферонів, саме з цієї причини жінки рідше вмирають і менше страждають від важких симптомів COVID-19.

За словами фахівців, дане порушення в роботі імунної системи є лише однією з багатьох причин смертельних випадків COVID-19 і характерно для молодих людей. Літні люди з коронавірусом вмирають, через те, що їхній організм дає більш серйозний збій.

У дослідженні розповіли, що найбільше летальних випадків від коронавірусу у людей після 60 років, але 5-10% молоді теж в групі ризику.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...