COVID-19: Коронавірус може викликати у дітей проблеми з серцем

У двомісячного немовляти з США з діагнозом COVID-19 знайшли пошкодження міокарда і серцеву недостатність.

Ці стани були аналогічні пов’язаним з COVID-19 серцевим захворюванням, які спостерігалися у дорослих, розповіли педіатри з однієї з лікарень штату Нью-Йорк, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Немовля видужало і було виписано без лікування серцевої недостатності.

З моменту появи перших повідомлень про COVID-19 в Китаї у деяких пацієнтів були ознаки пошкодження міокарда. У ранніх групах дорослих пацієнтів з COVID-19 у кожного четвертого постраждалого були ознаки пошкодження міокарда. Більшість пацієнтів з травмою міокарда мали колишні серцево — судинні захворювання.

У цьому випадку батьки двомісячного немовляти звернулися зі скаргою на задуху і посиніння шкіри після годування. У дитини не було в анамнезі лихоманки, кашлю, симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів, діареї, блювоти або недостатнього годування.

Пацієнт народився недоношеним на 33 тижні і залишався в відділенні інтенсивної терапії протягом трьох тижнів, включаючи один тиждень постійного позитивного тиску в дихальних шляхах.

Початковий тест на COVID-19 був негативним, але повторний тест був позитивним. ЕКГ показала ушкодження міокарда через вірусну інфекцію і симптоми серцевої недостатності, посилені вірусною інфекцією. Тести виключили всі інші можливі вірусні причини пошкодження міокарда.

Пацієнту була потрібна рідинна реанімація і апарат ШВЛ при дихальної недостатності. Пацієнт також отримав ремдесівір «з міркувань співчуття».

«Подання та клінічний перебіг цього пацієнта підтверджують чотири інших звіти про випадки гострого пошкодження міокарда у дорослих пацієнтів з COVID-19», — сказав Мадху Шарма, доктор медицини, провідний автор звіту про хворобыу і дитячий кардіолог в Дитячій лікарні в Монтефіорі.

«Більшість дітей з COVID-19 або безсимптомно, або мають легкі симптоми, але наш випадок показує можливість оборотного пошкодження міокарда у немовлят з COVID-19. Тестування на COVID-19 у дітей з ознаками і симптомами серцевої недостатності дуже важливо », — додав медик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...