COVID-19: Лікар назвав хвороби, набагато небезпечніші за коронавірус (інфографіка)

Спалах нового китайського коронавірусу викликав паніку у багатьох людей, проте COVID-19 менш небезпечний, ніж низка інших хвороб.

"Переважна більшість людей сьогодні йдуть із життя зовсім не через інфекції. А через так звані НІЗ – неінфекційні захворювання", – розповів професор Вищої школи управління охороною здоров'я Сеченовського університету Артем Гіль, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.

Серед таких НІЗ як причин смертності лідирують серцево-судинні захворювання (ішемічна хвороба серця, інфаркти, інсульти), рак, хронічні респіраторні захворювання, цукровий діабет.

"Загалом на частку НІЗ припадає не менше 60–65% смертей людей в усьому світі", – зазначив професор.

Такі захворювання не передаються від людини до людини. При цьому їхнє поширення багато в чому залежить від самих людей – їхньої турботи про власне здоров'я.

Що стосується інфекцій, то деякі з них мають набагато вищі показники смертності. Одна з найнебезпечніших – туберкульоз – вбиває до 1,3 млн хворих на рік.

Зазначимо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я від ішемічної хвороби серця (ІХС) вмирає близько 9 мільйонів осіб на рік, від інсультів – біля 6 мільйонів. Головні фактори ризику для розвитку цих хвороб – куріння, сидячий спосіб життя, переїдання та зловживання алкоголем.

"Від ускладнень грипу у світі щороку вмирає до 650 тисяч осіб, кору – понад 120 тисяч, від раку шийки матки, який розвивається через вірус папіломи людини (ВПЛ) – 270 тисяч. Вакцини від цих захворювань є, перевірені та безпечні", – додав російський медичний телеведучий, кардіолог Олександр М'ясников.

Карта поширення COVID-19 по світу:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...