COVID-19: Лікар повідомив, чому перша хвиля епідемії набирає обертів тільки зараз

Лікар вважає, що взимку в Україні буде 150-200 летальних випадків від інфекції за день.

Перша хвиля коронавірусу тільки починається в Україні. Таку точку зору озвучив харківський медик Андрій Волянський, передають Патріоти України.

За його словами, це якоюсь мірою випадковість, але лише зараз пандемія в нашій країні здається чимось серйозним.

"Якоюсь мірою випадковість. У момент оголошення локдауну у березні у нас було мало інфікованих і це дозволило не повторити досвід Західної Європи (не вступити відразу в фазу швидкого зростання). У травні-червні осередки з'явилися у всіх регіонах, але для літа типова низька захворюваність респіраторними вірусами і легкий перебіг. У вересні середня кількість летальних результатів в добу збільшилася до 50. І тільки тепер ми зустрічаємо першу справжню хвилю", - написав медик на своїй Facebook-сторінці.

Лікар вважає, що взимку в Україні буде 150-200 летальних випадків від інфекції за день. Також він прогнозує спад захворюваності тільки у квітні-травня наступного року.

"Тільки зараз почалася фаза швидкого зростання, яка до зими перейде в лінійну залежність (скажімо, 150-200 летальних результатів в добу) і тільки після насичення епідемічного процесу (перехворіє 20-30%) у квітні-травні перша хвиля зійде нанівець. Що нам дали 7 місяців карантину? Ми не отримали імунного прошарку і закатали в асфальт 35 мільярдів спецфонду. Є й плюси: лікарі отримали досвід, створені непогані протоколи, підготовлено 40 тисяч ліжок", - розповів лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...