COVID-19: Лікар розповів, чому коронавірус вражає всіх по-різному

У когось може підскочити температура, боліти горло і з'явитися сильний кашель, а хтось переносить інфекцію тільки з нежиттю.

Коронавірус всі люди переносять по-різному. Це можна пояснити тим, що люди взагалі можуть по-різному переносити одне і те ж захворювання. Приміром, деякі переносять запалення легенів на ногах, приймаючи таблетки, а комусь необхідна госпіталізація. Про це розповіла лікар-інфекціоніст вищої категорії Світлана Куніцина, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За словами фахівця, зараз в Україну прийшов не дуже агресивний вірус, тому багато пацієнтів його легко переносять. Але бувають і важкі форми. Найуразливіша категорія населення – це пенсіонери.

Це пов'язано з тим, що у людей похилого віку є цілий букет хронічних соматичних захворювань, насамперед бронхолегеневої системи і серцево-судинної.

Лікар зазначила, що дуже важливе значення має стан кровоносних судин. У тих, У кого проблеми з судинами, частіше спостерігаються тяжкі форми перебігу COVID-19.

Куніцина також підкреслила, що перебіг хвороби залежить від загального стану організму людини, включаючи хронічні захворювання. У молодих людей, які страждають на діабет, ревматизм або сильні ендокринні захворювання, теж будуть важкі наслідки після зараження коронавірусною інфекцією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...