COVID-19: "Українцям не "світить" вакцина від коронавірусу", - вірусолог

Країни, які розробляють вакцину від COVID-19, насамперед рятуватимуть своїх громадян.

У боротьбі з небезпечним китайським коронавірусом головне завдання України – виграти час і не допустити великої кількості заражених. Таку думку висловила вірусолог і доктор наук Алла Мироненко, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

За її словами, отримати імунітет від нового вірусу можна двома шляхами - перехворіти і одужати або отримати вакцину. Однак вакцинацію робити поки нічим. "США і Гонконг вже почали клінічні випробування розроблених вакцин. Ми ще не знаємо, чим вони закінчаться. І навіть якщо вони закінчаться успішно, то ми повинні розуміти, що населення Сполучених Штатів - 325 млн людей, і певна їхня частина - літні люди. А отже, насамперед держава захистить своїх літніх людей. А продавати вакцини будуть у тому разі, коли вже їх достатньо вироблять. Також і інші країни, які цими вакцинами займаються, рятуватимуть своїх", - сказала Мироненко.

При цьому Україна виробництвом вакцин не займається. За її словами, розробляти вакцину за новими технологіями – це не вигідна історія для бізнесу, тому ніхто не наважиться вкладати в це гроші. "Тобто тут потрібні якісь інвестиції або щоби сама держава вкладала. У нас поки такої політичної волі не було за жодної влади", - зазначила вона.

При цьому Мироненко висловила надію, що влітку COVID-19 дасть українцям перепочинок, оскільки в нашій країні влітку превалюють кишкові інфекції, а в холодну пору року - респіраторні. Вірусолог вважає, що влітку будуть випадки захворювання коронавірусом, але масовості не буде.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...