COVID-19: Українців попереджають про майбутній "рекорд"

Ляшко нагадав, що українці не дотримуються норм карантину.

В Україні незабаром буде зафіксовано рекорд з госпіталізації людей з підтвердженим коронавірусом. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі каналу "Україна 24", передають Патріоти України.

Причина зростання числа хворих, за словами Ляшка, полягає в нехтуванні протиепідемічними заходами. "Ми наближаємося до рекорду - кількість госпіталізацій за добу. Було 742 ліжка, а сьогодні було 730-735 по всій країні. Через це збільшується заповненість ліжок і відсотки. Критичні точки - зростання випадків коронавірусної хвороби. Це показник того, що ми стали нехтувати протиепідемічними нормами. Я буду це говорити до тих пір, поки ситуація не нормалізується", - сказав він.

Він також розповів, що в Україні вже перепрофілювали майже 30 тисяч ліжок у лікарнях, 14 тисяч підвели до кисню. "У Києві буде перепрофілюватися 500 ліжок академічних інститутів. Був сьогодні заступник голови Харківської ОДА, розглядали, яку додаткову лікарню включати в Харкові для того, щоб госпіталізувати людей", - зазначив головний санлікар.

Ляшко додав, що "система охорони здоров'я нарощує свій потенціал".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...