Дайте Маші дозу коксу: МЗС Росії істерить через проведення США операції з протидії наркотрафіку в Латинській Америці

Адміністрація Трампа на початку квітня оголосила про розміщення кораблів ВМС поруч з Венесуелою в рамках боротьби з наркоторгівлею, щоб чинити тиск на президента Ніколаса Мадуро і його союзників.

Рішення США почати силову операцію з перекриття наркопоставок в Латинській Америці загрожує вкрай негативними наслідками. Про це заявила на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Вкрай непередбачуваними і негативними наслідками, з урахуванням нинішніх обставин, може обернутися рішення Вашингтона почати силову операцію з перекриття наркопоставок в Латинській Америці, яка супроводжується нарощуванням військової активності навколо Венесуели», - пояснила Захарова.

Вона додала, що в Росії «неодноразово» про це говорили.
Адміністрація Трампа на початку квітня оголосила про розміщення кораблів ВМС поруч з Венесуелою в рамках боротьби з наркоторгівлею, щоб чинити тиск на президента Ніколаса Мадуро і його союзників.За словами глави Пентагону Марка Еспера, «корумповані особи» з уряду Мадуро, «спираються на прибуток, отриманий від продажу наркотиків, щоб зберігати свою репресивну владу».
Мін'юст США звинуватив в наркоторгівлі самого Мадуро і ще 14 вищих чиновників країни, а Держдепартамент оголосив за упіймання Мадуро нагороду в 15 млн доларів.
Генпрокурор Вільям Барр нагадав, що США не вважають Мадуро президентом Венесуели і порівняв його з колишнім лідером Панами Мануелем Нор'єгою, якого американці скинули в 1989 році в результаті військового вторгнення після аналогічних звинувачень в наркоторгівлі.
Мадуро назвав погрози США діями часів Дикого Заходу і заявив, що за нього заступляться військові і народ в разі американської агресії. Мадуро також відкинув звинувачення уряду США в наркоторгівлі, підкресливши, що Венесуела утримує рекорд по боротьбі з незаконним обігом наркотиків вже 15 років.
МЗС Росії, нагадаємо, виявилося в центрі скандалу через спроби контрабанди 4 центнерів кокаїну дипломатичною поштою з посольства в Аргентині в 2016 році. Розслідування справи було завершено в жовтні минулого року. Обвинуваченим виявився колишній завгосп посольства Росії в Буенос-Айресі Алі Абянов. Разом з ним на лаві підсудних - бізнесмен Андрій Ковальчук (який стверджує, що є екс-співробітником посольства в Німеччині, що МЗС категорично заперечує), а також колишній співробітник ЦК ВЛКСМ Володимир Калмиков і підприємець Іштімір Худжамов.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...