Дайте скрепам корвололу: Помпео оголосив, що Північна Македонія до кінця року стане членом НАТО

Помпео висловив упевненість, що американські законодавці ратифікують вступ балканської країни до оборонного альянсу в найближчі місяці.

Майк Помпео

Державний секретар США Майк Помпео очікує, що Північна Македонія стане 30-м членом НАТО до кінця року. Про це керівник американського зовнішньополітичного відомства заявив 4 жовтня в місті Охрид, де зустрівся з прем’єр-міністром Північної Македонії Зораном Заєвим, – передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Помпео висловив упевненість, що американські законодавці ратифікують вступ балканської країни до оборонного альянсу в найближчі місяці. «Я переконаний, що Північна Македонія буде сильним союзником по НАТО, і я впевнений, що Сенат США цієї осені схвалить протокол про членство, і ми офіційно вітатимемо вас в альянсі», – наголосив Помпео після зустрічі із Заєвим.

Заєв заявив, що найближчими днями очікує «добрих новин від Брюсселя» для країни, яка поклала в основу свого зовнішньополітичного курсу вступ до Європейського союзу та НАТО. «Членство в НАТО означає досягнення історичної мети. Це велика користь для нашої країни та для всього регіону», – сказав Заєв.

Шлях Північної Македонії до членства в обох організаціях став відкритим після того, як Скоп’є домовилося з Грецією щодо офіційної назви країни, яка свого часу входила до складу Югославії. Афіни заперечували проти назви «Македонія», оскільки вважали, що це є претензією на однойменний грецький регіон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...