Дали неправильний прогноз: У Польщі синоптиків звинуватили у загибелі дітей

За вчинення інкримінованого їм злочину загрожує штраф, покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.

Польська прокуратура пред'явила двом синоптикам звинувачення в ненавмисному невиконанні службових обов'язків у зв'язку із загибеллю двох дівчаток-підлітків під час урагану в серпні 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на Onet.pl.

В ніч з 11 на 12 серпня 2017 року Поморському воєводстві Польщі пройшли сильні грози з потужними поривами вітру. Табір скаутів був знищений. Загинули двоє дівчаток-підлітків у віці 13 і 14 років. 38 інших учасників табору потрапили з різними травмами в лікарні.
Як повідомив прес-секретар обласної прокуратури Слупська Павло Онук, в зв'язку з трагедією висунуті звинувачення ще двом людям. Синоптикам з Кракова і Варшави, які в день урагану "виконували метеорологічне чергування з компетенцією прийняття рішень для території всієї країни", прокуратура висунула звинувачення в ненавмисному невиконанні службових обов'язків.
На думку слідчих, вони повинні були підвищити ступінь метеорологічної небезпеки для Поморського та Куявсько-Поморського воєводств.
Синоптики не визнали вчинення ними злочину, відмовилися від дачі пояснень та відповідей на питання. Відносно підозрюваних не було застосовано жодних заходів.

За вчинення інкримінованого їм злочину загрожує штраф, покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...