Дав драла: На Росії кіт-наркокур'єр розвалив кримінальну справу

Звинувачення будувалося на свідченнях трьох секретних свідків, які стверджували, що замовляли у підсудного наркотики і можуть впізнати кота. Однак, коли справа дійшла до суду, з'ясувалося, що кіт-наркокур'єр втік.

У Росії втік кіт, якого поліція підозрювала в переправлені наркотиків в колонію. Втеча істотно ускладнила розгляд справи, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Уточнюється, що чотирилапий дав драла з зоокуточка, куди його передали слідчі на відповідальне зберігання. За словами адвокатів, втрата кота, що був головним речовим доказом у справі, позбавляє захист можливості провести слідчий експеримент. Тепер неможливо перевірити чи міг кіт дійсно переносити заборонені речовини. Захисники вважають, що відповідальних за зберігання кота слід покарати, а саму справу - закрити в зв'язку з втратою ймовірного знаряддя злочину.

ЗМІ пишуть, що згідно з матеріалами справи, канал поставки наркотиків в Тульську колонію №6 (РФ) організував ув'язнений, використавши для цього кота, народженого в тій же колонії. Звинувачення вважає, що влітку 2018 року знайомий ув'язненого надів на кота нашийник з таємною кишенькою, куди поклав згорток з наркотиками. Однак план провалився: і чоловіків, і кота затримали співробітники поліції. Тварина була визнана речовим доказом "сіро-біло-чорного кольору" і відправлена на утримання в місцевий зоокуточок.

Звинувачення будується на свідченнях трьох секретних свідків, які стверджують, що замовляли у підсудного наркотики і можуть впізнати кота. Однак, коли справа дійшла до суду, з'ясувалося, що кіт втік ще взимку. "Нам дозволили випускати кота з клітки, тому що йому було холодно. Ми його випускали. Але якось раз до нас забігли чужі собаки, а собак він нереально боявся і втік", - пояснили доглядачі зоокуточка, де містилася тварина.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...