"Дав інформацію правдиву": Філарет прокоментував своє інтерв'ю кремлівським пропаганд*нам (відео)

У розмові з російською журналісткою Філарет розповів про свої претензії до Томосу і висловив незгоду з назвою нової церкви.

Почесний патріарх Філарет заявив, що не знав, що його інтерв'ю пропагандистському каналу Росія 24 викличе негативну реакцію в суспільстві, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

«Я даю інтерв’ю всім, хто до мене звертається. Та я не думав, що буде така негативна реакція на інтерв’ю, яке я давав ворожому каналу. Бо я і українським каналам даю інтерв’ю, але вони перекручують мої слова, або вибирають ті чи інші слова і дають свої коментарі. Тому зараз ЗМІ в переважній більшості направлені на знищення Київського патріархату. Тому до цієї всієї інформації треба підходити з цих позицій — підтримують Київський патріархат, тобто незалежну церкву, чи не підтримують», - заявив патріарх.

За словами Філарета, він «цьому ворожому каналу дав інформацію правдиву».

Почесний патріарх підкреслив, що телеканал Росія 24 «не підтримує, але він не спотворив» те, що він сказав.

"І це уже має велике значення, тому що світ, хоч і через ворожий голос але почув правду. Одні звертають увагу на те кому дав інтерв’ю, а другі звертають, що сказав патріарх. Так ось треба звертати увагу на те, що сказав патріарх, а не кому сказав", - підкреслив він.

Однак Філарет допустив, що «помилився в тому, що дав інтерв'ю такому каналу».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...