"ДБР розслідує, як розпродавалося військове майно і підривалася обороноздатність держави протягом всієї історії української армії", - Варченко

Одним з епізодів розслідування є продаж зброї в Грузію за часів президентства Віктора Ющенка...

Ольга Варченко

Державне Бюро Розслідувань встановлює подробиці розпродажів військового майна України, починаючи з 1991 року. Про це заявила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Ситуація з продажем зброї в Грузію за часів президентства Віктора Ющенка – це лише один з епізодів у величезному провадженні, де ми розслідуємо, як розпродавалося військове майно і підривалася обороноздатність держави протягом всієї історії української армії, починаючи з 1991 року. За період діяльності всіх міністрів оборони і всіх президентів. В інтересах слідства я не буду коментувати подробиці", – розповіла Варченко.

Також в інтересах слідства вона не стала уточнювати, чи будуть допитані потенційні фігуранти справи – на той момент президент України Віктор Ющенко і президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

"Слідство визначиться з колом осіб, які підлягатимуть допиту, з урахуванням отриманих експертиз. Якщо говорити в двох словах, то уявіть собі карту України – і по колу в кожному регіоні стоять ЗРК протиповітряної оборони. Вони розташовувалися так, що створювали свого роду купол, який не дозволяв атакувати нас з повітря. Тому для нас було найважливішим встановити, яка саме техніка була реалізована: списана або все-таки та, яка стояла на бойовому чергуванні. Ми це встановили. Зараз експертиза повинна це або підтвердити, або спростувати", – пояснила перша замдиректора ДБР.

За її словами, предметніше про це провадження можна буде говорити після того, як слідство отримає висновок експертів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...