"Дефіцит бюджету вниз, видатки на дороги вгору", - Гончарук про проект бюджету-2020

В неділю, 15 вересня, в парламент подається перший проект закону про бюджет України на наступний рік.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук розкрив подробиці проекту державного бюджету на 2020 рік. Про це він сказав під час брифінгу в неділю, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Він наголосив, що в неділю в парламент подається перший проект закону про бюджет, щоб депутати могло на нього подивитися. "Протягом двох тижнів ми маємо подати програму діяльності уряду. Після цього ця програма буде врахована між першим і другим читанням (голосування за бюджет – ред.)", - повідомив Гончарук.

"Тому не дивуйтеся, що цей бюджет поки не враховує переважну більшість тих ідей, з якими виходила команда президента на вибори", - відзначив він. За його словами, документ повинен бути доопрацьований до 2 листопада.

"В цьому проекті бюджету ви вже побачите зменшення дефіциту, ви побачите, що і цей уряд, і команда президента має намір зменшувати борг, який держава на сьогодні має. Ми прагнемо на певному етапі вийти в бездефіцитний бюджет, коли наші видатки дорівнюватимуть нашим доходам", - сказав він.

"Це середньострокова мета. Ми, на жаль, не можемо цього досягти за рік або навіть за два, але ми це тримаємо в умі. Дефіцит бюджету в новому бюджеті буде ще меншим, ніж в минулому", - заявив прем’єр.

"Друга складова – обсяг доходів, тобто обсяг грошей, які держава збирає фактично з суспільства, з економіки і перерозподіляє відносно ВВП – також буде зменшуватися. Це означає, що ми прагнемо, щоб держави в економіці ставало менше", - повідомив голова уряду.

Також, за його словами, буде збільшено видатки на дороги. "Ми усвідомлюємо, що цих грошей буде недостатньо для того, щоб вирішити всі амбітні завдання, які перед нами стоять. Ми окремо під час представлення програми дій уряду в парламенті поділимося своїми думками щодо фінансування будівництва доріг", - додав Гончарук.

"Також ми змінили підхід в державній підтримці агросектору. Замість дотування великих підприємств ми сфокусуємося на тому, щоб у разі ухвалення земельної реформи компенсувати відсоткову ставку для фермерів (малих підприємств)", - заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...