День матері: Епіфаній та Святослав зворушливо привітали українок (відео)

Глава УГКЦ Святослав та предстоятель ПЦУ Епіфаній привітали українських жінок із Днем матері.

Святослав наголосив, що мати – це не просто рідне і глибоке слово. "Мати – це особлива особа, особлива людина в житті кожного з нас, у житті кожної дитини", сказав він у своєму відеозверненні, передають Патріоти України.

Він подякував матерям за те, що не побоялися прийняти від Господа дар материнства. "Якщо Україна має справжніх жертовних християнських матерів, то тоді вона стає матір'ю для всіх нас", – сказав глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав додав, що "у цей день схиляємо перед вами наші голови з вдячністю у серці". "У цей день ми молимося за вас, дорогі наші матері. Молимося за те, щоби ваші діти були для вас джерелом радості, а не смутку. Ми молимося, щоби тягарі материнства, тягарі християнського виховання ваших дітей силою і благодаттю Святого Духа були оцим легким ярмом Христовим, яке ви з радістю у його благодаті разом з Ним зможете сповнити", – наголосив він.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав у привітанні, що саме мати піклується про духовне збереження своїх дітей. "Мати виховує у дітей пам’ять про своє походження", – зазначив предстоятель ПЦУ.

Митрополит Епіфаній поклонився тисячам матерів, які втратили своїх синів – воїнів на Донбасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...