День святого Климента особливо шанувався Володимиром Хрестителем та його нащадками. Традиції та що не можна робити в цей день

Володимир Святославич з Корсунського походу привіз до Києва, крім нареченої царівни Анни, одну з найбільших святинь християнського світу - мощі четвертого папи римського Климента, котрі стали одною з перших святинь Київської Русі.

8 грудня в народному календарі вшановують святого Климента, знатного і багатого римлянина, передають Патріоти України.

Климент І (? — 23 листопада 99/101) — 4-й папа римський (88—99), святий, мученик. Перший історичний християнський місіонер, що провідував Євангеліє на українських теренах. Висвячений апостолом Петром. Один із апостольських отців і апостолів з сімдесяти.

На Русі з найдавніших часів Климент почитався як Святий. Мощі Климента зберігалися у Десятинній церкві у Києві. Чесна голова Святого Климента зберігається в Києво-Печерській лаврі.

Іменини 8 грудня святкують: Григорій, Ярослав, Іларіон, Олександр, Віктор.

Народні прикмети на 8 грудня

– Якщо 8 грудня тепло, то влітку буде холодно.

– Якщо йде сніг, то літо буде дощовим.

– Якщо липень був спекотним, то грудень буде морозяним.

Що можна робити 8 грудня

1. Щоб справи пішли добре, день треба починати натщесерце.

2. Цього дня треба обов'язково піти до церкви для того, щоб помолитися святому Клименту. Кажуть, що молитви цього дня допоможуть захистити дітей від біди.

Що не можна робити 8 грудня

1. Намагайтеся не виходити сьогодні з дому, особливо в темний час доби.

2. За народним повір'ям, цього дня не можна скаржитися на холоднечу. Тому важливо бути завжди бадьорим і веселим – тоді мороз нагородить вас міцним здоров'ям.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...