"Денег нет, но вы держитесь...": В анексованому Криму проблеми з виплатою зарплат медикам

При цьому медики стверджують, що кримська "влада" фактично замкнула їх, як у в'язниці.

В анексованому Росією Криму працівникам обсерватора в Євпаторії, куди на тимчасовий карантин вміщають людей, що приїздять на півострів, перестали платити обіцяну зарплату. А якщо медики самі опиняються у групі ризику і теж потрапляють під нагляд, російські закони їм взагалі відмовляють у будь-яких виплатах. Про це йдеться в листі медиків, що працюють в обсерваторі, опублікованому кримським правозахисником Олександром Таліповим, передають Патріоти України.

"Я працюю в обсерваторі при санаторії "Здравниця" м. Євпаторія на посаді санітарки. При працевлаштуванні нам обіцяли зарплату 27 тис. рублів + 12 тисяч премія за підсумками роботи. Час перебування в обсерваторі 14 днів. Всі люди працюють на 1.5 ставки зі змінним графіком. Фактично таку зарплату нам не платять. Премія обчислюється за фактично відпрацьований час (з розрахунку місяць). Карантинний період 14 днів щодо відпрацьованого часу не враховується, розрахунок зарплати за фактично відпрацьовані години. 13.05.2020 директор санаторію ознайомив усіх працівників і пояснив, що стимули федерального значення і підвищена зарплата нас не стосуються", – йдеться у листі.

При цьому медики стверджують, що кримська "влада" фактично замкнула їх, як у в'язниці. Річ у тім, що вони мають там перебувати "до останнього прибулого" + 14 днів. Однак люди весь час надходять і у багатьох виявляють коронавірус.

Цю новину у Twitter прокоментувала блогерка Роксолана Крим. "Грошей належних не платять, федеральні гроші не заплатили, Бо у Рашки грошей для Криму більше немає, закінчилися", – написала блогерка.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...