Депутати б'ють на сполох: Українців можуть залишити без пенсій

Проблеми в ПФУ накопичуються.

В Україні станом на 1 вересня борг перед ПФУ досяг 20,5 млрд грн і це може привести до "проблем, пов'язаних з виплатою пенсій". Про це повідомив комітет з питань соціальної політики Верховної Ради в неділю, 27 вересня, передають Патріоти України.

Відзначається, що в 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду зростуть до 203,8 млрд грн.

При цьому Державне казначейство не може видавати нові позики ПФУ, бо вони до сих пір не погасили старі борги. На своїй сторінці в соцмережі глава профільного комітету Галина Третьякова написала, що розміри позик, як і дефіцит ПФУ, ростуть рік від року вже десять років. "Для його подолання кошти в Держбюджеті закладені. Хоча без запуску другого рівня - зростання буде продовжуватися", - уточнила політик.

За словами Третьякової, навіть з огляду на постійне дотування ПФУ, у держави досі немає контролю за діяльністю, управлінням та стратегією розвитку Пенсійного фонду України.

В Україні всього за рік, з липня 2019 року по липень 2020 року, кількість співробітників, які сплачують внесок до Пенсійного фонду, скоротилося на 565 тис. чоловік. У той же час влада ухвалила ряд рішень, які дозволили роботодавцям практично безкарно не платити податки і соціальні внески за своїх співробітників.

Штрафи кардинально скоротили, кількість фізосіб-підприємців, які перебувають на єдиному податку, збільшили (для них пом'якшили умови по обороту), частково звільнили від внесків ряд підприємців.

Зараз для більшості українців такі зміни не помітні: пенсії платили і платитимуть. Але ось проблеми в Пенсійному фонді накопичуються. Тільки за перше півріччя 2020 року "чистий" (без урахування гарантованих державою доплат) дефіцит ПФУ злетів з 23 до 34 млрд грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...